Fazolový salát s feferonkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 400 g Cizrna
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1656.1 mg
  • Vláknina 56409.8 mg
  • Vitamín A 56409.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole a cizrnu propláchneme a necháme v sítu okapat. Feferonku zbavenou peciček nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno pokrájíme a petrželku nasekáme. Vše promícháme.

  • 2

    Smícháme sůl, pepř, ocet, citronovou šťávu a zvolna zašleháme olivový olej. Salát promícháme se zálivkou a necháme rozležet asi 1 hodinu.

  • 3

    Hotový salát ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu