Gratinované jahody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 500 g Jahody zahradní
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 432.7 mg
  • Draslík 244 mg
  • Vláknina 5460.5 mg
  • Vitamín A 5460.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 188.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh smícháme se žloutky, citronovou kůrou, cukrem a vanilkovým cukrem. Smetanu ušleháme a vmícháme do tvarohového krému.

  • 2

    Jahody omyjeme a rozpůlíme. Urovnáme je do zapékací kulaté formy o průměru 30 cm a pokryjeme je připraveným krémem. Zapékáme v předehřáté troubě (200 stupňů Celsia) asi 20 minut.

  • 3

    Zapečené jahody posypeme nasekanými pistáciemi a pocukrujeme.

Komentáře k receptu