Kachna na divoko

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1200 g Kachna mražená
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 11.7 mg
  • Draslík 332.9 mg
  • Vláknina 13321.4 mg
  • Vitamín A 13321.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kachnu protkneme slaninou, osolíme.

  • 2

    V pekáči zpěníme máslo s jemně nakrájenou cibulí, přidáme koření a citronovou kůru. Vložíme připravenou kachnu, podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka.

  • 3

    Měkkou kachnu vyjmeme, omáčku zahustíme lžičkou mouky, zředíme vývarem a vínem a chvíli povaříme.

  • 4

    Kachnu naporcujeme, procedíme na ni omáčku.

  • 5

    Podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo s jemnými noky.

Komentáře k receptu