Zelný foršmak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Brambory vařené
  • 20 g Strouhanka
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Chléb bramborový
  • 150 g Sleď čerstvý
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.12 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko sójové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 375.5 mg
  • Draslík 846.4 mg
  • Vláknina 16070 mg
  • Vitamín A 16070 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 204.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nadrobno rozkrájíme a zvolna dusíme s máslem do měkka. Uvařené brambory prolisujeme. Chléb rozdrobíme a zalijeme mlékem. Vše dobře smícháme, přidáme žloutky, část jogurtu, jemně nakrájenou, osmahnutou cibuli, na kousky nasekaného sledě bez kostí a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Směs vložíme do zapékací mísy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme v troubě.

  • 3

    Každou porci na talíři polijeme zbylým jogurtem.

Komentáře k receptu