Krupkové řízky
Suroviny
- 200 g Salám jemný
- 150 g Krupky trhané
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 ks Brambory vařené ve slupce
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 44 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 411.6 mg
- Vláknina 2961.6 mg
- Vitamín A 2961.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky spaříme, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody, přidáme lžičku másla a vaříme do měkka. Uvařené krupky scedíme a necháme okapat.
-
2
Brambory oloupeme, vychladlé nastrouháme na jemno. Přidáme krupky, jedno vejce, nasekanou petržel a 2 lžíce mouky. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme jemně pokrájený salám a podle potřeby trochu strouhanky.
-
3
Z těsta tvarujeme menší tenké řízky. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Řízky smažíme na oleji po obou stranách do růžova.