Čočkový džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 2 šálek Čočka jedlá
  • 2 šálek Brambory
  • 7 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 1202.1 mg
  • Vláknina 45904.6 mg
  • Vitamín A 45904.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku předem namočíme a uvaříme v téže neosolené vodě.

  • 2

    Zvlášť uvaříme v osolené vodě oloupané brambory nakrájené na kostičky.

  • 3

    Na polovině dávky sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní uvařenou, scezenou čočku, brambory, promícháme, opepříme a zalijeme osoleným mlékem s rozkvedlanými vejci. Povrch pokapeme zbylým sádlem a zapečeme v troubě dočervena.

Komentáře k receptu