Hrachové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 100 g Brambory
  • 200 g Hrách loupaný
  • 55.55 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 130.4 mg
  • Draslík 204.8 mg
  • Vláknina 9335.5 mg
  • Vitamín A 9335.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách namočíme (nejlépe přes noc), uvaříme doměkka a prolisujeme.

  • 2

    Do vzniklé kaše vmícháme nastrouhanou bramboru, koření, sůl, 1 vejce a trochu strouhanky. Nakonec přimícháme nasekané uzené maso.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme na prkénku posypaném strouhankou karbanátky, potřeme je rozšlehaným vejcem, obalíme ve strouhance.

  • 4

    Karbanátky smažíme na oleji po každé straně asi 4 minuty.

  • 5

    Podáváme se špenátem nebo salátem z kysaného zelí.

Komentáře k receptu