Sekaná z tresky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 12 g Sádlo škvařené
  • 100 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 106.6 mg
  • Draslík 708.9 mg
  • Vláknina 896.5 mg
  • Vitamín A 896.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné tresčí maso umeleme, přidáme sůl, vejce, koření, utřený česnek, mléko, vše zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 2

    Ze vzniklé hmoty vytvarujeme dvě šišky, vložíme je do pekáče na rozpuštěné sádlo a povrch rovněž potřeme sádlem.

  • 3

    Sekanou pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu