Telecí brzlík dušený na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 336.5 mg
- Draslík 647.7 mg
- Vláknina 903.2 mg
- Vitamín A 903.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, ponoříme do studené vody a necháme okapat.
-
2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku a osmahneme. Přidáme na kousky pokrájený brzlík, podusíme ve vlastní šťávě a podlijeme. Dusíme do měkka.
-
3
Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme a dodusíme.
-
4
Podáváme s nočky, vařenými bramborami nebo s těstovinami.