Sekaná pečeně se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Saturejka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 112.7 mg
  • Vláknina 3830.3 mg
  • Vitamín A 3830.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Mleté maso smícháme s vymačkanou žemlí, nakrájenou cibulí, vejcem, solí, oreganem, nasekanými natěmi a prolisovaným česnekem.

  • 2

    Hmotu rozetřeme na plát, položíme na něj hranolky sýra, plát zformujeme do šišky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Sekanou podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu