Rajčata plněná masovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 šálek Vepřové maso pečené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 204.8 mg
  • Draslík 443.3 mg
  • Vláknina 4805.5 mg
  • Vitamín A 4805.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou, povaříme a přidáme namleté maso, nasekanou petrželku a sůl. Vše krátce podusíme. Odstavíme z ohně a zamícháme vejce.

  • 2

    Omytá rajčata na straně stopky vydlabeme a dužinu uchováme. Rajčata naplníme připravenou masovou směsí a urovnáme je do zapékací mísy na rozehřáté máslo. Zprudka je zapečeme v předehřáté troubě, aby nepopraskala. K podlití použijeme prolisovanou vydlabanou šťávu a dužinu.

Komentáře k receptu