Kapustový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 1186.7 mg
  • Vláknina 10288.9 mg
  • Vitamín A 10288.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 301.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Máslo rozehřejeme, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko a povaříme na hustou kaši. Odstavíme z ohně a necháme částečně vychladnout.

  • 3

    Do kaše postupně přimícháme žloutky, nasekanou kapustu, sůl, koření a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Nákyp zvolna pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě asi 30 minut.

  • 5

    Podáváme s různými saláty.

Komentáře k receptu