Kečup s cibulí a rajčaty

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Jablka
  • 12 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 300 ml Voda pitná
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.6 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 431.5 mg
  • Vláknina 13766.5 mg
  • Vitamín A 13766.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na kousky, omytá jablka zbavíme jádřinců a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a za častého míchání rozvaříme na kaši.

  • 2

    Kaši prolisujeme přes jemné síto, přidáme hřebíček, nové koření, pepř a skořici, vše svázané v plátýnku, a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Osolíme, osladíme, okyselíme a ještě chvíli podusíme. Nakonec odstraníme koření.

  • 3

    Horký kečup nalijeme do čistých nahřátých lahví. Dobře je uzavřeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85 stupňů Celsia asi 20 minut. Lahve vyjmeme a ochladíme.

Komentáře k receptu