Hrášková polévka s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cukr kostkový
  • 0.75 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1163 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 18.4 mg
  • Draslík 889.8 mg
  • Vláknina 9059.5 mg
  • Vitamín A 9059.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle osmažíme dozlatova cukr, zasypeme jej moukou a vše ještě krátce osmahneme.

  • 2

    Potom vmícháme mletou papriku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a dobře povaříme.

  • 3

    Do polévky přidáme hrášek i s nálevem, osolíme a přivedeme k varu. Zavaříme těstoviny a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Nakonec polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu