Krupicové smaženky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 120 g Pšeničná krupice
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 31.9 mg
  • Vláknina 2040 mg
  • Vitamín A 2040 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko osolíme, přivedeme k varu, přidáme krupici a povaříme na hustou kaši. Necháme zchladnout, přimícháme vejce, polovinu nastrouhaného sýra a polovinu strouhanky. Kaši necháme úplně vychladnout a poté vytváříme bochánky, obalíme je ve zbylém sýru smíchaném se strouhankou a usmažíme.

Komentáře k receptu