Bramborové petřinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 66.2 mg
  • Draslík 430.2 mg
  • Vláknina 5096 mg
  • Vitamín A 5096 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory prolisujeme, osolíme, přidáme vejce a podle potřeby mouku. Vypracujeme tuhé těsto.

  • 2

    Z připraveného těsta vyválíme váleček a průměru asi 2 cm. Nakrájíme jej na špalíčky asi 2 cm vysoké.

  • 3

    Plech vymastíme sádlem a urovnáme na něj špalíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Petřinky můžeme také smažit na oleji.

Komentáře k receptu