Sladkokyselý kapr

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Mandle plátky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 15 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 178.7 mg
  • Draslík 1291.3 mg
  • Vláknina 9488 mg
  • Vitamín A 9488 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj cibulky. Když začnou zlátnout, přidáme mouku a lžíci cukru - nenecháme zhnědnout. Přilijeme dostatečné množství vody, ocet, přidáme lžíci cukru, hrozinky a mandle. Přivedeme k varu a osolíme.

  • 2

    Potom vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme na velmi mírném ohni, až je ryba měkká.

  • 3

    Porce kapra přendáme do hlubší mísy a přelijeme obsahem pánve. Hrozinky a mandle upravíme kolem ryby.

  • 4

    Podáváme studené s bílým pečivem.

Komentáře k receptu