Žampionový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 220.3 mg
  • Draslík 464.8 mg
  • Vláknina 2594.5 mg
  • Vitamín A 2594.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme a podusíme na části másla spolu s kmínem. Potom je osolíme a smícháme s žemlemi, které jsme namočili do mléka a vymačkali. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vše zamícháme.

  • 2

    Směs dáme do zapékací mísy vymazané máslem a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.

  • 3

    Zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu