Žampionový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 28 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 220.3 mg
- Draslík 464.8 mg
- Vláknina 2594.5 mg
- Vitamín A 2594.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme a podusíme na části másla spolu s kmínem. Potom je osolíme a smícháme s žemlemi, které jsme namočili do mléka a vymačkali. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vše zamícháme.
-
2
Směs dáme do zapékací mísy vymazané máslem a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.
-
3
Zapečeme ve středně vyhřáté troubě.