Vejce v omáčce kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 517.7 mg
  • Draslík 169.3 mg
  • Vláknina 2953.5 mg
  • Vitamín A 2953.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme kari koření, zpěníme, zalijeme mlékem a trochou vody a rozšleháme. Vše povaříme v hladkou omáčku. Osolíme ji, okořeníme Vegetou a přilijeme smetanu.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme.

  • 3

    Z dušené rýže okořeněné špetkou kari uděláme na každý talíř kopeček, poklademe jej půlkami vajec a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu