Rajčata po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 45 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 210.9 mg
  • Vláknina 2277.3 mg
  • Vitamín A 2277.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata rozkrojíme příčně na poloviny a odstraníme zrnka.

  • 2

    Rajčata osolíme, opepříme a naplníme směsí strouhanky, utřeného česneku a nasekané petrželky. Pokapeme olejem a pečeme asi 15 minut v horké troubě nebo pod grilem. Rajčata mají být měkká a na povrchu zčervenalá.

Komentáře k receptu