Pikantní vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 270.3 mg
  • Draslík 124.3 mg
  • Vláknina 995.5 mg
  • Vitamín A 995.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme nasekanou petrželku a jemně nakrájenou cibuli. Zalijeme kyselou smetanou, přidáme citronovou šťávu, sardelovou pastu, sůl, pepř a vše povaříme.

  • 2

    Vejce uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do omáčky.

  • 3

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu