Kaštany glazované

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kaštany jedlé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 855.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedlé kaštany nařízneme na oblé straně a položíme na vlhký plech. Necháme je v troubě, až slupka praskne a dá se oloupat.

  • 2

    Cukr zkaramelizujeme na másle, přidáme kaštany s trochou vývaru a pod pokličkou je dusíme téměř doměkka. Dbáme, aby se voda zcela neodpařila.

  • 3

    Když kaštany změknou, necháme je zesklovatět tak, aby byly obaleny karamelem.

Komentáře k receptu