Špenát jíškový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 35.2 mg
- Draslík 1259.5 mg
- Vláknina 8067.3 mg
- Vitamín A 8067.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy přebereme, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Vařený špenát ocedíme, propláchneme studenou vodou, vymačkáme, jemně nasekáme a umeleme.
-
2
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, utřený česnek a mírně osmahneme. Přilijeme vývar, dobře promícháme a přidáme špenát a smetanu. Krátce povaříme, osolíme a opepříme.
-
3
Nakonec hotový špenát přelijeme dohněda vysmaženým máslem.