Portugalské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1156 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 336.5 mg
  • Draslík 1050.2 mg
  • Vláknina 3132.3 mg
  • Vitamín A 3132.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozkrájíme na menší kousky, křídla a stehýnka oddělíme a každou půlku rozdělíme na 3 kousky.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji a polovině másla. Potom přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a po částech podléváme vývarem.

  • 3

    Na zbylém másle podusíme doměkka houby a přidáme je k ostatnímu. Nakonec pokrm ochutíme kečupem.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu