Treska po italsku
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 800 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 4 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2213 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 135.4 mg
- Draslík 1143.8 mg
- Vláknina 3096 mg
- Vitamín A 3096 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku omyjeme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na porce. Marinujeme ji v soli, pepři, citronové šťávě a troše česneku.
-
2
Porce ryby obalíme v mouce a vložíme je do pekáčku na rozehřátý olivový olej. Každou porci pomažeme utřeným česnekem, posypeme nasekanými sardelemi, nastrouhaným parmezánem, strouhankou a vločkami másla.
-
3
Tresku pečeme v troubě dozlatova.