Spaghetti s citronem a bottargou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 15 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 240.3 mg
- Vláknina 7938 mg
- Vitamín A 7938 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůru z citronů dáme do kastrůlku s vodou a přivedeme do varu.Odstavíme.Kůru nakrájíme na tenké proužky.Dužinu citronu nakrájíme na tenké měsíčky.
-
2
Na velké pánvi rozpustíme máslo a přidáme botargu.Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme 5 minut.
-
3
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev k bottarze /sušené jíkry/.Přidáme kapary,majoránku,citronovu kůru a dužinu.Podle chuti osolíme.Lehce mícháme na mírném ohni asi dvě minuty.
-
4
Podáváme horké.