Spaghetti s citronem a bottargou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 60 g Bottarga
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 240.3 mg
  • Vláknina 7938 mg
  • Vitamín A 7938 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůru z citronů dáme do kastrůlku s vodou a přivedeme do varu.Odstavíme.Kůru nakrájíme na tenké proužky.Dužinu citronu nakrájíme na tenké měsíčky.

  • 2

    Na velké pánvi rozpustíme máslo a přidáme botargu.Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme 5 minut.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev k bottarze /sušené jíkry/.Přidáme kapary,majoránku,citronovu kůru a dužinu.Podle chuti osolíme.Lehce mícháme na mírném ohni asi dvě minuty.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu