Cukety s těstovinami po bavorsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 200 g Tuk
  • 5 g Petržel - nať
  • 5 g Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 894 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 392.6 mg
  • Vláknina 3714.8 mg
  • Vitamín A 3714.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném tuku podusíme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme omytou, na tenké plátky nakrájenou cuketu, osolíme a opepříme. Dusíme asi 10 minut.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou tuku. Uvařené těstoviny smícháme s podušenou cuketou a podle chuti ještě osolíme a opepříme.

  • 3

    Při podávání pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nasekanými natěmi.

Komentáře k receptu