Uzená kambala v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kambala
  • 40 g Petržel - nať
  • 300 g Mangold
  • 70 ml Olej olivový
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 4 kávová lžička Čaj uzený sypaný
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 258 mg
  • Draslík 1182.4 mg
  • Vláknina 11070.8 mg
  • Vitamín A 11070.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangold očistíme a oddělíme stonky a listy.

  • 2

    Bílé stonky a nakrájené brambory povaříme ve vodě se špetkou soli, bobkovým listem a trochou oleje.

  • 3

    Listy mangoldu rozprostřeme do košíku parního hrnce a rozložíme na ně rybí filety, které jsme nakrájeli nakoso.

  • 4

    Pod napařovací košík nalijeme vývar, několik lžiček čaje a vaříme cca 8min.

  • 5

    Mezitím připravíme omáčku. Rozmixujeme 60ml oleje s petrželkou, lístky majoránky, uvařenými žloutky a šťávou z poloviny citronu. Ochutíme solí, pepřem a fenyklem.

  • 6

    Rybí filé podáváme s vařenými bramborami, mangoldem a aromatickou omáčkou.

Komentáře k receptu