Uzená kambala v páře
Suroviny
- 600 g Kambala
- 40 g Petržel - nať
- 300 g Mangold
- 70 ml Olej olivový
- 200 ml Vývar zeleninový
- 4 kávová lžička Čaj uzený sypaný
- 4 ks Brambory
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Fenykl obecný
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 27 g
- Sodík 696 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 258 mg
- Draslík 1182.4 mg
- Vláknina 11070.8 mg
- Vitamín A 11070.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mangold očistíme a oddělíme stonky a listy.
-
2
Bílé stonky a nakrájené brambory povaříme ve vodě se špetkou soli, bobkovým listem a trochou oleje.
-
3
Listy mangoldu rozprostřeme do košíku parního hrnce a rozložíme na ně rybí filety, které jsme nakrájeli nakoso.
-
4
Pod napařovací košík nalijeme vývar, několik lžiček čaje a vaříme cca 8min.
-
5
Mezitím připravíme omáčku. Rozmixujeme 60ml oleje s petrželkou, lístky majoránky, uvařenými žloutky a šťávou z poloviny citronu. Ochutíme solí, pepřem a fenyklem.
-
6
Rybí filé podáváme s vařenými bramborami, mangoldem a aromatickou omáčkou.