Tuňák se soudečkovými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 1959.6 mg
- Vláknina 14838.2 mg
- Vitamín A 14838.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.4 mg
- Vitamín E 8.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme ve větší míse česnek, polovinu limetkové šťávy, limetkovou kůru, 2 lžíce oleje a lžíci rozmarýnu. Přidáme porce tuňáka a obalíme důkladně v připravené směsi. Zakryjeme mísu, vložíme do lednice a marinujeme 30 minut.
-
2
Na 220 stupňů předehřejeme troubu.
-
3
Do ohnivzdorné mísy dáme rozkrojená rajčata a nakrájenou cibuli a zbylý rozmarýn. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. 20 minut pečeme zeleninu, dokud nezměkne a nezhnědne.
-
4
V grilovací pánvi osmahneme dozlatova tuňáka.
-
5
Pokapeme zbylou limetkovou šťávou a podáváme s rajčaty a cibulí.