Tuňák se soudečkovými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tuňák obecný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata soudková
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 1959.6 mg
  • Vláknina 14838.2 mg
  • Vitamín A 14838.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.4 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme ve větší míse česnek, polovinu limetkové šťávy, limetkovou kůru, 2 lžíce oleje a lžíci rozmarýnu. Přidáme porce tuňáka a obalíme důkladně v připravené směsi. Zakryjeme mísu, vložíme do lednice a marinujeme 30 minut.

  • 2

    Na 220 stupňů předehřejeme troubu.

  • 3

    Do ohnivzdorné mísy dáme rozkrojená rajčata a nakrájenou cibuli a zbylý rozmarýn. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. 20 minut pečeme zeleninu, dokud nezměkne a nezhnědne.

  • 4

    V grilovací pánvi osmahneme dozlatova tuňáka.

  • 5

    Pokapeme zbylou limetkovou šťávou a podáváme s rajčaty a cibulí.

Komentáře k receptu