Vepřový mozeček s ledvinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 25 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 1514.5 mg
- Draslík 379.9 mg
- Vláknina 1106.8 mg
- Vitamín A 1106.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrojíme ledvinky v půlce naplocho, ostrým nožem vyřízneme močovody a důkladně propláchneme.
-
2
Pak je nakrájíme na nudličky asi 2 mm silné, dáme je na předem osmahnutou cibuli a přisypeme kmín. Zprudka je za stálého míchání opečeme.
-
3
Očistíme mozeček, odstraníme blány a krvavé žíly, nakrájíme najemno.
-
4
Potom přidáme k ledvinkám, opepříme a necháme dusit.
-
5
Jakmile se nám vysmahne šťáva, zalijeme vejci, osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a mícháme dokud se nám vejce nesrazí.
-
6
Podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou.