Vepřový mozeček s ledvinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 200 g Vepřový mozek
  • 200 g Vepřové ledvinky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1514.5 mg
  • Draslík 379.9 mg
  • Vláknina 1106.8 mg
  • Vitamín A 1106.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrojíme ledvinky v půlce naplocho, ostrým nožem vyřízneme močovody a důkladně propláchneme.

  • 2

    Pak je nakrájíme na nudličky asi 2 mm silné, dáme je na předem osmahnutou cibuli a přisypeme kmín. Zprudka je za stálého míchání opečeme.

  • 3

    Očistíme mozeček, odstraníme blány a krvavé žíly, nakrájíme najemno.

  • 4

    Potom přidáme k ledvinkám, opepříme a necháme dusit.

  • 5

    Jakmile se nám vysmahne šťáva, zalijeme vejci, osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a mícháme dokud se nám vejce nesrazí.

  • 6

    Podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou.

Komentáře k receptu