Vepřové nudličky se zeleninou a čínskými nudlemi
Suroviny
- 600 g Vepřová pečeně
- 300 g Nudle široké
- 150 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 38 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 108.7 mg
- Draslík 589.2 mg
- Vláknina 2240.6 mg
- Vitamín A 2240.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a každý plátek na nudličky. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěné papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.
-
2
Nudle vaříme ve vodě zhruba 4-5 minut, poté scedíme a necháme okapat.
-
3
Ve wok pánvi na oleji zpěníme cibuli s česnekem, vmícháme koření a maso a smažíme asi 4 minuty. Poté přidáme zeleninu a smažíme ještě asi 2 minuty. Směs zalijeme vývarem a povaříme, až se vývar zredukuje. Na závěr přidáme nudle a dobře promícháme.