Pečený uzený bůček v pórku
Suroviny
- 220 g Vepřový bok uzený
- 500 g Pórek
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 4 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Sýr Čedar
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1040 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 299.6 mg
- Draslík 460 mg
- Vláknina 4682.3 mg
- Vitamín A 4682.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 136.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý pór pokrájíme na silnější kolečka. Uzený vařený bůček nakrájíme na plátky silné asi 7-8 mm. Tvrdý sýr nastrouháme.
-
2
V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme k ní 12% smetanu a pomalu za častého míchání uvaříme omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem, odstavíme z plotny a přimícháme sýr a žloutky.
-
3
V pánvi si rozehřejem olej s máslem, na kterém podusíme pórek. Pekáček vytřeme 2 lžícemi másla, vložíme do něj podušený pórek a přelijeme omáčkou. Po celém povrchu poklademe plátky bůčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C-240°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
-
4
Pórek s bůčkem podáváme jako hlavní jídlo.