Zapékaná polenta se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Fontina
  • 250 g Polenta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1428 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 161.4 mg
  • Vláknina 7875 mg
  • Vitamín A 7875 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1000ml vody osolíme a uvedeme k varu, poté vsypeme polentu a za stálého míchání povaříme 25 minut. Dle potřeby doléváme vodu.

  • 2

    Připravenou kaši nalijeme do zapékací nádoby vypláchnuté studenou vodou. Povrch polenty uhladíme a necháme vystydnout. Poté vyklopíme z formy a dvakrát podélně rozřízneme. Sýr nakrájíme na tenké plátky. Zapékací formu vytřeme máslem.

  • 3

    Jeden plát polenty přendáme do zapékací formy, poklademe plátky sýru a překryjeme dalším plátem polenty. Postup opakujeme, vršek polenty překryjeme plátky sýru.

  • 4

    Necháme zapéct 15 minut při 225°C, poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu