Zapékaná polenta se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1428 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 161.4 mg
- Vláknina 7875 mg
- Vitamín A 7875 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1000ml vody osolíme a uvedeme k varu, poté vsypeme polentu a za stálého míchání povaříme 25 minut. Dle potřeby doléváme vodu.
-
2
Připravenou kaši nalijeme do zapékací nádoby vypláchnuté studenou vodou. Povrch polenty uhladíme a necháme vystydnout. Poté vyklopíme z formy a dvakrát podélně rozřízneme. Sýr nakrájíme na tenké plátky. Zapékací formu vytřeme máslem.
-
3
Jeden plát polenty přendáme do zapékací formy, poklademe plátky sýru a překryjeme dalším plátem polenty. Postup opakujeme, vršek polenty překryjeme plátky sýru.
-
4
Necháme zapéct 15 minut při 225°C, poté ihned servírujeme.