Zaječí játra smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory pečené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Omáčka cikánská
  • 300 g Játra zaječí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 585.8 mg
  • Vláknina 17275 mg
  • Vitamín A 17275 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra ze zajíce osušíme, nakrájíme na plátky, posypeme mletým pepřem, obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme plátky zaječích jater a zprudka osmažíme z obou stran.

  • 3

    Játra upravíme na talíře, osolíme, doplníme pečeným bramborem a nějakou pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu