Zaječí játra smažená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 21 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 585.8 mg
- Vláknina 17275 mg
- Vitamín A 17275 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra ze zajíce osušíme, nakrájíme na plátky, posypeme mletým pepřem, obalíme v hladké mouce.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme plátky zaječích jater a zprudka osmažíme z obou stran.
-
3
Játra upravíme na talíře, osolíme, doplníme pečeným bramborem a nějakou pikantní omáčkou.