Placičky z mletého masa se sýrem II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 10.5 mg
  • Vláknina 82.2 mg
  • Vitamín A 82.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, dvakrát umeleme, osolíme, opepříme a po troškách zašleháváme vodu a hladkou mouku. Takto připravenou směs necháme minimálně 1/2 hodiny odležet, aby vsákla všechna voda.

  • 2

    Prkénko namočíme studenou vodou a poté na něm tvoříme ze směsi placičky, které rozkrojíme na plocho a vložíme tenký plátek ementálského sýra. Poté prudce opečeme po obou stranách.

  • 3

    Při servírování placičky posypeme nastrouhaným parmezánem a přelijeme několikrát horkým tukem aby sýr roztál.

Komentáře k receptu