Omáčka z bazalky s platýsem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 124.2 mg
- Draslík 777 mg
- Vláknina 2704.5 mg
- Vitamín A 2704.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 188.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme bazalku, necháme okapat, otrháme lístky a dáme do mixéru s tvarohem a 3 lžícemi citronové šťávy. Rozmixujeme na kaši. Poté dáme do misky, osolíme, opepříme a dáme do chladu.
-
2
Opláchneme a osušíme rybu. Pokapeme zbylou citronovou šťávou, opepříme a osolíme z obou stran. Rybu obalíme v mouce.
-
3
Rozpálíme ve woku 2 lžíce margarínu, osmažíme z každé strany rybu cca 5 minut.
-
4
Horkou vodou omyjeme citron a nakrájíme na osminky. Dáme na talíř spolu s rybou a bazalkovou omáčkou.