Omáčka z bazalky s platýsem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tučný
  • 800 g Platýz - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.6 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 124.2 mg
  • Draslík 777 mg
  • Vláknina 2704.5 mg
  • Vitamín A 2704.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 188.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme bazalku, necháme okapat, otrháme lístky a dáme do mixéru s tvarohem a 3 lžícemi citronové šťávy. Rozmixujeme na kaši. Poté dáme do misky, osolíme, opepříme a dáme do chladu.

  • 2

    Opláchneme a osušíme rybu. Pokapeme zbylou citronovou šťávou, opepříme a osolíme z obou stran. Rybu obalíme v mouce.

  • 3

    Rozpálíme ve woku 2 lžíce margarínu, osmažíme z každé strany rybu cca 5 minut.

  • 4

    Horkou vodou omyjeme citron a nakrájíme na osminky. Dáme na talíř spolu s rybou a bazalkovou omáčkou.

Komentáře k receptu