Perlička s jalovcem a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 20 ks Jalovec
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 dl Víno bílé
  • 1 kg Perlička
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 6 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 1132.3 mg
  • Vláknina 1329.1 mg
  • Vitamín A 1329.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou omyjeme perličku, osušíme, naporcujeme na 8 kousků. Játra odložíme stranou. Oloupeme česnek.

  • 2

    Marinádu připravíme z bílého vína, česneku, jalovce a šalvěje. Promícháme a do marinády přidáme trochu vývaru. Perličku marinujeme 4 hodiny.

  • 3

    Poté maso osmahneme ve woku na oleji do zlatova. Játra a zbylý jalovec nakrájíme a přidáme do hrnce k perličce. Zasypeme strouhankou a na mírném ohni dusíme 45 minut.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu