Perlička s jalovcem a šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 15 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 1132.3 mg
- Vláknina 1329.1 mg
- Vitamín A 1329.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou tekoucí vodou omyjeme perličku, osušíme, naporcujeme na 8 kousků. Játra odložíme stranou. Oloupeme česnek.
-
2
Marinádu připravíme z bílého vína, česneku, jalovce a šalvěje. Promícháme a do marinády přidáme trochu vývaru. Perličku marinujeme 4 hodiny.
-
3
Poté maso osmahneme ve woku na oleji do zlatova. Játra a zbylý jalovec nakrájíme a přidáme do hrnce k perličce. Zasypeme strouhankou a na mírném ohni dusíme 45 minut.
-
4
Ihned podáváme.