Hrášek s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 5 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 468.8 mg
- Vláknina 15004 mg
- Vitamín A 15004 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a dusíme téměř doměkka.
-
2
Rýži propereme, spaříme a ve větším množství osolené vody ji 10 minut vaříme.
-
3
Rýži přecedíme, přidáme k hrášku a vše dodusíme.
-
4
Směs naplníme do šálků vypláchnutých vodou a vyklápíme na mísu.
-
5
Pokrm posypeme jemně nakrájenou červenou kapií a petrželovou natí.