Zahradnické kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1035 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 71 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 232.5 mg
- Draslík 1176.8 mg
- Vláknina 16828.5 mg
- Vitamín A 16828.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a pastinák nakrájený na kousky povaříme v malém množství vody zvolna doměkka a vychladlé rozmixujeme. Do zeleninové kaše vmícháme strouhanku, muškátovy oříšek, petrželku, sůl a pepř.
-
2
Kůži na prsou kuřete uvolníme od masa a do vzniklé dutiny vpravíme nádivku. Kůži krku přehneme a zajistíme párátkem, aby nádivka při pečení nevytékala. Do břišní dutiny kuřete vložíme svazek petrželky a cibuli.
-
3
Kuře potřeme máslem, osolíme a opepříme a zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 30 minut.
-
4
Mezitím osmahneme brambory. Brambory přidáme ke kuřeti. Kuře polijeme vypečenou šťávou a pekáč vrátíme do trouby.
-
5
Pečeme asi 45 minut, průběžně poléváme vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut odstraníme alobal, aby kuře mělo křupavou kůžičku.
-
6
Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, upravíme na mísu, obložíme zeleninou a ozdobíme petrželkou.