Zahradnické kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Strouhanka
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 15 g Petržel - nať
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 80 g Olej olivový
  • 500 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Mrkev kořen
  • 250 g Pastinák
  • 1200 g Kuře
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1035 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 232.5 mg
  • Draslík 1176.8 mg
  • Vláknina 16828.5 mg
  • Vitamín A 16828.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a pastinák nakrájený na kousky povaříme v malém množství vody zvolna doměkka a vychladlé rozmixujeme. Do zeleninové kaše vmícháme strouhanku, muškátovy oříšek, petrželku, sůl a pepř.

  • 2

    Kůži na prsou kuřete uvolníme od masa a do vzniklé dutiny vpravíme nádivku. Kůži krku přehneme a zajistíme párátkem, aby nádivka při pečení nevytékala. Do břišní dutiny kuřete vložíme svazek petrželky a cibuli.

  • 3

    Kuře potřeme máslem, osolíme a opepříme a zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 30 minut.

  • 4

    Mezitím osmahneme brambory. Brambory přidáme ke kuřeti. Kuře polijeme vypečenou šťávou a pekáč vrátíme do trouby.

  • 5

    Pečeme asi 45 minut, průběžně poléváme vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut odstraníme alobal, aby kuře mělo křupavou kůžičku.

  • 6

    Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, upravíme na mísu, obložíme zeleninou a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu