Vinný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 270 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 163.2 mg
  • Draslík 287.3 mg
  • Vláknina 4197.8 mg
  • Vitamín A 4197.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, cukr a změklé máslo (250 g) utřeme do pěny. Postupně přidáme vanilkový cukr, skořici, kakao, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a červené víno. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut.

  • 3

    Po vychladnutí můžeme koláč ozdobit ušlehanou smetanou a pokapat vaječným koňakem.

Komentáře k receptu