Kuřecí maso na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 27 g
- Sodík 15550 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 135.1 mg
- Draslík 886.4 mg
- Vláknina 2611.5 mg
- Vitamín A 2611.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky, bešamel naředíme smetanou a vmícháme do něj vrchovatou lžičku kari koření.
-
2
Maso vložíme do hrnce, přidáme lžíci másla, přilijeme bujón a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a dusíme 20 minut.
-
3
Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme lžičku kari koření, necháme v másle rozpustit, přidáme dušenou rýži a dobře promícháme. Stáhneme z ohně.
-
4
Na talíře upravíme porce masa, přidáme ochucenou rýži a přelijeme horkou smetanovou omáčkou.