Artyčokový salát s fazolkami a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 55 g
- Sodík 744 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3143 mg
- Vláknina 80355.9 mg
- Vitamín A 80355.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umixujeme si česnek a ocet, pomalu přilijeme 250 ml oleje, směs opepříme a osolíme. Fazolky povaříme 2 minuty doměkka a scedíme. Artyčoky zbavíme stopek a povaříme je 30 minut v osolené vodě a také scedíme. Artyčoky pak rozkrojíme a vydlabeme. Spolu s fazolkami je na talíři pokapeme zbylým olejem, posypeme citronovou a pomerančovou kůrou, osolíme a opepříme.
-
2
Česnekovou směs naklademe do artyčoků a můžeme podávat.