Parmské telecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 9 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 185.3 mg
- Draslík 676.3 mg
- Vláknina 1134.6 mg
- Vitamín A 1134.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem, solí a nastrouhaným sýrem a nakonec ve strouhance. Řízky ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, poté osmahneme na oleji a při podávání jimi obložíme řízky.
-
2
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.