Šakšuka - jídlo z Tunisu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 249.9 mg
- Draslík 818.7 mg
- Vláknina 5632.3 mg
- Vitamín A 5632.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 154.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli nakrájíme na plátky a podusíme na oleji.
-
2
Přidáme nakrájené papriky, z nichž jsme odstranili jadřince a nakrájíme oloupaná rajčata.
-
3
Osolíme směs, zalijeme vodou a zeleninu dusíme.
-
4
Přidáme vejce, osolíme, opepříme a necháme přejít varem.