Pomerančová štóla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 2 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 120.4 mg
- Vláknina 3401.4 mg
- Vitamín A 3401.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Poté utřeme žloutky s cukrem a špetkou soli do žluté směsi.
-
2
250g mouky smícháme s práškem do pečiva a společně s rozehřátým máslem vmícháme do žloutkové směsi. Těsto šleháme, dokud nevznikne smetanová konzistence.
-
3
Troubu předehřejeme na 210C.
-
4
Pomeranč vymačkáme a šťávu společně s kandovanou pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky promícháme s těstem. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
5
Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme asi 45minut.