Kuře cacciatore
Suroviny
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 225 g Žampiony čerstvé
- 1200 g Kuře
- 150 ml Víno červené
- 150 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Oregano čerstvé
- 2 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 53 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 1116.4 mg
- Vláknina 5454 mg
- Vitamín A 5454 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozpálíme olej. Vložíme kousky kuřete a z obou stran dozlatova orestujeme. Vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Do štávy v pánvi přidáme cibuli nakrájenou na kousky a prolisovaný česnek. Restujeme 2-3minuty dohněda. Poté ke směsi přidáme žampiony rozkrojené na čtvrtiny a za stálého míchání necháme asi 1minutu osmažit. Přilijeme víno a vinný ocet a necháme vyvařit asi na polovinu původního množství.
-
3
Přidáme čerstvé koření, bobkový list, rajčata a dobře promícháme. Zalijeme vývarem a dochutíme cukrem a pepřem.
-
4
Nakonec do rajčatové omáčky vložíme kousky kuřete, promícháme a dusíme pod pokličkou cca 1hodinu.
-
5
Ihned podáváme.