Kuře cacciatore

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 2 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 1116.4 mg
  • Vláknina 5454 mg
  • Vitamín A 5454 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozpálíme olej. Vložíme kousky kuřete a z obou stran dozlatova orestujeme. Vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Do štávy v pánvi přidáme cibuli nakrájenou na kousky a prolisovaný česnek. Restujeme 2-3minuty dohněda. Poté ke směsi přidáme žampiony rozkrojené na čtvrtiny a za stálého míchání necháme asi 1minutu osmažit. Přilijeme víno a vinný ocet a necháme vyvařit asi na polovinu původního množství.

  • 3

    Přidáme čerstvé koření, bobkový list, rajčata a dobře promícháme. Zalijeme vývarem a dochutíme cukrem a pepřem.

  • 4

    Nakonec do rajčatové omáčky vložíme kousky kuřete, promícháme a dusíme pod pokličkou cca 1hodinu.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu