Smažené zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 30 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 509.5 mg
- Vláknina 13668.8 mg
- Vitamín A 13668.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí očistíme a omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, přitiskneme je k sobě. Vložíme do vařící osolené vody, do níž jsme přidali citronovou šťávu. Vaříme 8 - 12 minut ne úplně do měkka, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. Čtvrtky zelí ve směsi po všech stranách namočíme, potom je obalíme ve strouhance, smažíme v hlubší pánvi na horkém oleji asi 12 minut.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.