Hlávkový salát s kuřecími prsíčky
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 100 g Šunka od kosti
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 7 g
- Sodík 607 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 528.3 mg
- Vláknina 1666.3 mg
- Vitamín A 1666.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách do zlatova. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.
-
2
Na výpeku osmahneme na silnější proužky nakrájenou šunku a vyjmeme.
-
3
Výpek rozmícháme s červeným vinným octem a citronovou šťávou, přidáme nakrájenou pažitku a podle chuti přisolíme, opepříme a dochutíme kmínem.
-
4
Omytý hlávkový salát natrháme na kousky. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky. Salát upravíme na mísu, obložíme kuřecím masem a šunkou a pokapeme pažitkovou zálivkou.