Mořský jazyk po mlynářsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 44 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 761.3 mg
- Vláknina 801 mg
- Vitamín A 801 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané, tmavé kůže zbavené mořské jazyky osušíme a oddělíme hlavy. Ryby osolíme a poprášíme moukou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme 150 g másla, vložíme jazyky kůží nahoru a z každé strany je osmahneme asi 4 minuty dozlatova. Ryby vyjmeme, dáme na nahřáté talíře, pokapeme je citronovou šťávou a posypeme petrželkou.
-
3
Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme je zhnědnout. Upečené jazyky máslem přelijeme a podáváme s citronovou kůrou.