Mořský jazyk po mlynářsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský jazyk
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 761.3 mg
  • Vláknina 801 mg
  • Vitamín A 801 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané, tmavé kůže zbavené mořské jazyky osušíme a oddělíme hlavy. Ryby osolíme a poprášíme moukou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 150 g másla, vložíme jazyky kůží nahoru a z každé strany je osmahneme asi 4 minuty dozlatova. Ryby vyjmeme, dáme na nahřáté talíře, pokapeme je citronovou šťávou a posypeme petrželkou.

  • 3

    Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme je zhnědnout. Upečené jazyky máslem přelijeme a podáváme s citronovou kůrou.

Komentáře k receptu