Fazolky zapečené s anglickou slaninou a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 20 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 488.4 mg
- Vláknina 11375.3 mg
- Vitamín A 11375.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky nakrájíme na proužky a v malém množství vařící osolené vody je uvaříme téměř doměkka.
-
2
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nasekaný kopr, okapané fazolky a vše krátce osmahneme.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. Osolíme ji, přidáme koření a fazolky a vše nalijeme do vymaštěné nákypové formy. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.